donderdag, 18 maart 2021

Tweede bijeenkomst leergemeenschap preventie van thuiszitters

Het Steunpunt Passend Onderwijs organiseert twee bijeenkomsten om samen met het onderwijsveld om thuiszitten te voorkomen. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor medewerkers van samenwerkingsverbanden, scholen, gemeenten of jeugdhulp. Tijdens de tweede bijeenkomst op 18 maart worden de volgende vragen behandeld:

• De relatie tussen ouders, kind / jongere en school: een goede basis / open houding en het juiste gesprek met elkaar (open / luisteren).
  • Hoe kunnen we scholen – waar verzuim het eerste zichtbaar is – beter ondersteunen?
  • Hoe kunnen we betere gesprekken voeren met leerlingen en ouders
  • Hoe signaleer je vroegtijdig en wat zijn passende interventies om thuiszitten te voorkomen?
  • Hoe kunnen mentoren op school tijdig signaleren wanneer er sprake is van verhoogd risico op thuiszitten en hoe kunnen ze hier op een juiste manier op reageren?

Datum: 18 maart 2021
Tijd: 13:00 -15:30 uur
Locatie: online
Aanmelden: Aanmelden voor de leergemeenschap kan via de website van het Steunpunt Passend Onderwijs tot 31 januari 2021.