‘Zo kan het ook’ magazine laat zien hoe voortgezet onderwijs inclusiever kan

speciaal voortgezet onderwijs

Platform In1school geeft het woord aan drie bevlogen scholen voor voortgezet onderwijs die toewerken naar een inclusieve leef-en leergemeenschap. Zij geven ons een inkijkje in hun school. En ze vertellen, samen met leerlingen en ouders, wat er allemaal mogelijk is met de juiste visie, houding en mensen.

Inclusief onderwijs in plaats van speciaal voortgezet onderwijs

De naleving van het recht op inclusief onderwijs is nog geen vanzelfsprekendheid in Nederland. Duizenden kinderen en jongeren die eigenlijk naar school zouden moeten gaan, zitten thuis. Ook toont onderzoek aan dat het merendeel van de 37.000 jongeren die uit het speciaal voortgezet onderwijs stroomt, heel moeilijk aan een vervolgstudie toekomt of betaald werk vindt. Inclusief onderwijs biedt een oplossing voor deze problemen.

Zo kan het ook

In het magazine 'Zo kan het ook' - een vervolg op het ‘Zo kan het ook’ magazine voor primair onderwijs - leest u de enthousiaste verhalen van drie scholen. Zij laten zien hoe zij zich aanpassen aan de leerbehoeften van elke leerling, ongeacht hun achtergrond of beperking. Meestal ontdekken de scholen dat er veel meer realiseerbaar is dan wat ze ooit dachten.

Het magazine vormt een waardevolle inspiratiebron voor scholen (speciaal voortgezet onderwijs en regulier), beleidsmakers, gemeenten, welzijns- en zorginstellingen. En natuurlijk ook voor leerlingen, ouders en andere geïnteresseerden.

“Dit is een normale school, maar toch heel bijzonder.”
- Leerling van Innova, Enschede

“We investeren in het goed leren kennen van alle jongeren en van elkaar waardoor er openingen en verbindingen ontstaan. En dan is er veel mogelijk.”
- Directeur van Notre Dame des Anges, Ubbergen

“Dit is een school die snel kan schakelen tussen allerlei mogelijkheden en afdelingen en zo goed kan inspelen op de interesses en talenten van mijn kind.”
- Ouder verbonden aan Eduwiek, Hoogeveen

U kunt het magazine downloaden via platform In1school: 'Magazine Zo kan het ook scholen voorgezet onderwijs 2019' of een exemplaar kosteloos aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van 'voortgezet onderwijs magazine'.