Inclusiviteit op de Amsterdam International Community School

De masterclass ‘Include One, Benefit All’ vindt 31 oktober plaats op de Amsterdam International Community School. Dit is een Nederlandse internationale school die basis en voorgezet onderwijs biedt aan leerlingen die maar een paar jaar in Nederland wonen of aan Nederlandse leerlingen die eerder in het buitenland hebben gewoond en hun internationale onderwijsprogramma willen afmaken.

Inclusie

De Amsterdam International Community School biedt (voornamelijk) Engels onderwijs voor leerlingen van alle nationaliteiten wonend in Nederland. Net als op andere Nederlandse internationale scholen streven zij ernaar alle kinderen, ook kinderen met een beperking, te verwelkomen op de Amsterdam International Community School. Dit maakt van hen een inclusieve school.

‘Onze missie is om onze diverse wereldgemeenschap te dienen met het beste wat we te bieden hebben, hierbij accepteren we leerlingen met een breed scala aan leermogelijkheden.’ - Amsterdam International Community School (schoolgids)

De kernwaarden van de Amsterdam International Community School zijn; diversiteit, samenleving, onkreukbaarheid en ontdekking. De visie van de school is om iedereen mee te laten doen, uit te dagen om het beste uit zichzelf te halen en te laten slagen. Voor kinderen met een beperking is extra ondersteuning op allerlei gebieden beschikbaar om hen mee te laten doen met alle lessen en activiteiten. Dit staat hoog in het vaandel. De school gelooft dat dit een waarde is die bijdraagt aan de hele samenleving.

Meer weten over hoe de Amsterdam International Community School werkt aan inclusief onderwijs? Kom dan naar de Masterclass ‘Include One, Benefit All’ op 31 oktober!