Het inclusieve team van In1school

Het inclusieve team van In1school

In1school is een platform over inclusief onderwijs waar we scholen informeren en stimuleren om inclusie toe te passen en daadwerkelijk inclusief te worden. We delen ervaringen van ouders en onderzoeksresultaten en werken zelf ook aan inclusie.

Achter het platform In1school schuilt een heel inclusief team dat elke dag bezig is met het verzamelen van verhalen, het schrijven van artikelen, het maken van foto’s en het plaatsen van al deze content op de website en de social media kanalen. Vandaag stellen wij graag Wouter Ykema aan u voor, onze IT specialist voor de content op de In1school website.

Hoi Wouter, leuk om je vandaag te mogen interviewen! Zou je iets meer over jezelf kunnen vertellen?
“Jazeker, ik ben Wouter Ykema en ik werk voor In1school vanuit de LFB. Dit is een landelijke belangenorganisatie door en voor mensen met een verstandelijke beperking. Vanuit deze groep ondersteun ik mijn collega’s bij LFB op het gebied van ICT en het maken van folders en presentaties. Ook help ik bij het ontwikkelen van onze nieuwe website en plaats ik content op de website van In1school.”

Hoelang werk je al voor In1school?
“Ik werk nu drie jaar voor In1school en dat bevalt erg goed.” Wouter is enorm enthousiast over alles wat met websites te maken heeft. Als wij hem vragen naar zijn studie geeft hij aan dat hij meerdere trainingen heeft gevolgd om websites te bouwen. Verder denkt hij graag mee over hoe verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Echt een mooie aanwinst voor ons brede team.

 

‘Kinderen en jongeren met een beperking moeten mee kunnen doen in
de samenleving met mensen zonder beperking’ aldus Wouter.

 

In1school staat voor inclusief onderwijs. Vindt je dit ook belangrijk?
“Ik vind inclusie erg belangrijk, omdat kinderen dan samen naar school gaan en samen opgroeien. Want als ze volwassen zijn moeten ze tenslotte in dezelfde maatschappij samenleven.” Zijn droom voor de toekomst is dat scholen meer open staan voor mensen met een beperking. “Want de samenleving begint op school en van daaruit groei je verder en ga je de wijde wereld in.”

Heb je voor jezelf een toekomstdroom?
“Ik hoop in de toekomst een vaste baan te vinden bij LFB of ergens anders in de ICT waar ik kan samenwerken met mensen met een beperking om ze zo te laten deelnemen aan de samenleving.”