Parent2Parent: voor en door ouders van kinderen met een beperking

Als je kind extra zorg nodig heeft door een lichamelijke, verstandelijke en/of gedragsmatige beperking of een chronische ziekte, dan vraagt dat veel van je. Waarschijnlijk heb je veel vragen. Want wat betekent de beperking van je kind voor de rest van je gezin? Welke zorg en begeleiding heeft je kind nodig en hoe regel je dat? Kies je voor zorg in natura of een persoonsgebonden budget?

Ondersteuning van andere ouders

Parent2Parent helpt je bij het vinden van antwoorden op deze en meer vragen. Meld je je aan, dan krijg je een zogenaamde supportouder toegewezen. Dit is een ouder die ook een zorgintensief kind heeft en getraind is om andere ouders te begeleiden. Hij of zij denkt met je mee, biedt een luisterend oor; geeft praktische tips en verwijst je zo nodig door. Je hebt ongeveer vier keer telefonisch contact met elkaar. De supportouder neemt geen taken van je over, je blijft zelf aan het stuur staan.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden voor een supportouder kan via www.parent2parent.nl. Daar vind je ook meer informatie over de ondersteuning. Een coördinator bekijkt welke supportouder jouw vraag het best kan beantwoorden en brengt jullie met elkaar in contact. Stichting Parent2Parent Nederland werkt aan een landelijk netwerk waarbij vraagouders gematcht worden met opgeleide supportouders.