Brengt inclusief onderwijs dichterbij

Het recht op inclusief onderwijs is waarvoor kinderrechtenorganisatie Defence for Children zich sterk maakt. Onderwijs waar kinderen met én zonder beperking samen kunnen leren, werken en spelen. Het recht op inclusief onderwijs volgt uit het VN-Mensenrechtenverdrag Handicap en het VN-Kinderrechtenverdrag. Via het platform In1school worden goede voorbeelden van inclusief onderwijs in de praktijk gedeeld en kennis en ervaring op dit gebied uitgewisseld.

Opinie

• Ervaringen

Bianca van der Horst
    “Een kind is altijd een kans, nooit een tekort”
  • Ervaringen

Hier een tussenkop
    'Lid van ons gezin, onze familie én van de samenleving!'

Stappenplan

Van start met inclusief onderwijs? Dit stappenplan biedt de tools om te werken aan een inclusief onderwijssysteem! Bekijk de benodigde achtergrondinformatie onder visie & kennis of ga direct aan de slag met de stappen. Selecteer als eerste hieronder de categorie die voor jou van toepassing is.