Rebecca blogt: Beloftes nakomen? Een beetje dreigen helpt soms

Op mijn elfde werd er bij mij een hersentumor ontdekt. Inmiddels gaat alles weer goed, maar ik heb er helaas wel wat onzichtbare beperkingen aan overgehouden waardoor de middelbare school en het studeren niet altijd makkelijk waren. Maar, ik heb zowel mijn havo als hbo-diploma op zak en daar ben ik ontzettend trots op! Dat was alleen soms best lastig...

Toen ik de opleiding ‘Communicatie - International Event, Music & Entertainment Rebecca ter Morsstudies’ vond was ik meteen enthousiast. Ik kon er al mijn interesses in combineren: communicatie, organisatie en de film- en theaterwereld. Maar, nog niet te enthousiast worden. Na de trubbles die ik op de middelbare had gehad, eerst maar even informeren naar de mogelijkheden voor studeren met een beperking. En gelukkig, in een afspraak met de decaan van Fontys bleek dat ze aardig wat mogelijkheden hadden voor aanpassingen: het spreiden van mijn studie, meer tijd bij tentamens en laptopgebruik. Vol goede moed schreef ik mij dus in voor de opleiding en startte in het nieuwe jaar.

In het begin volgde ik het reguliere programma maar al snel kwam ik erachter dat dit niet haalbaar was. Alle lessen volgen kostte te veel energie en samen met de reistijd tussen huis en school was dit niet te doen. Dus deden we een beroep op de afspraken die we met de decaan hadden gemaakt en ging ik opzoek naar een kamer in Tilburg. Die kamer was zo gevonden. Helaas bleken de beloftes iets moeilijker om waar te maken. Een lange strijd met de examencommissie volgde. De opleiding gaf aan open te staan voor alle studenten, maar dat bleek best lastig als de studenten niet in de hokjes pasten.

Opgeven is nooit een optie geweest. Dus opnieuw alle brieven van mijn artsen tevoorschijn getoverd en samen met een brief van de decaan ingediend bij de examencommissie. Met een extra regeltje erbij dat als ze het niet toekende ik naar de hoge raad zou gaan. En toen kon het wel.

Ja, een beetje dreigen doet soms wonderen ;) Ik hou daar eigenlijk niet van, ik ben een heel lief en positief persoon, maar in de afgelopen jaren heb ik wel geleerd dat ik voor mezelf op moet komen als ik wil krijgen waar ik recht op heb.

Rebecca ter Mors (25) is afgelopen zomer afgestudeerd in de richting Communicatie - International Event, Music & Entertainment studies. Als kind had ze een hersentumor, waaraan ze enkele onzichtbare beperkingen heeft overgehouden. Voor In1school blogt ze over haar ervaringen als student. Momenteel werkt ze onder meer als actrice, model en blogger, zie www.rebeccatermors.com.