Oproep: ervaringen met Geschillencommissie passend onderwijs

Heeft uw ervaringen met de Geschillencommissie passend onderwijs (GPO) of wilt u meer weten over wat de GPO voor u kan betekenen? Laat het ons weten!

De Geschillencommissie is in het leven geroepen om verschillen van meningen over deelname van en ondersteuning voor leerlingen met een beperking in het reguliere onderwijs voor te leggen aan onpartijdig deskundigen. Het is bedoeld om laagdrempelig te zijn. Ouders kunnen zelf hun verhaal doen of met iemand anders bij wie zij prettig voelen (hoeft geen advocaat te zijn).
De Geschillencommissie heeft tot nu toe (juli 2015) 30 adviezen uitgebracht. In 28 van die 30 kwesties concludeerde de commisssie dat de school nader onderzoek moet doen omdat een besluit tot niet toelating of verwijdering te snel was genomen. IN1school hoort graag van betrokkenen in die zaken hoe dat onderzoek uiteindelijk afliep. Bel of mail ons alsjeblieft.