donderdag, 29 november 2018

Symposium Succes@School

Studeren met psychische problemen staat de afgelopen tijd flink in de belangstelling. Hierbij gaat het niet alleen over studenten met depressieve klachten, maar ook over studenten met een burn-out, angststoornissen, stress, verslavingsproblemen, ADHD, autisme en psychosen, die door deze problemen moeite hebben met het volgen of gaan volgen van een bepaalde opleiding.

Niet alleen bij onderwijsinstellingen in het hoger en middelbaar onderwijs is hier aandacht voor, ook in het voortgezet onderwijs, bij de onderwijsinspectie, de GGZ en bij gemeenten.

De afgelopen vijftien jaar heeft de Innovatiewerkplaats Begeleid Leren van de Hanzehogeschool Groningen samen met partners uit het onderwijs en de GGZ verschillende onderzoeks- en innovatieprojecten uitgevoerd op dit gebied. De uitkomsten van deze projecten zorgen voor meer kennis, meer professionals en de ontwikkeling van diensten en interventies voor studenten.

De kennis, diensten en interventies delen zij graag met u tijdens het symposium Succes@School. Hier worden deze facetten, middels verschillende plenaire workshops en lezingen, behandeld.

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

Opening door Minister van Onderwijs Cultuur & Wetenschap (onder voorbehoud).
Sprekers:
• Studenten/cliënten
• Prof. dr. Marieke Pijnenborg, hoogleraar Klinische psychologie, RUG
• Dr. Lies Korevaar, Lector Rehabilitatie, Hanzehogeschool Groningen

Workshops/presentaties zoals:
• Omgaan met stress op school
• Cognitieve vaardigheidstraining voor studenten
• Begeleiding bij het volhouden van je opleiding
• Openheid geven over je psychische problemen op school of stage
• Terug naar school met behulp van de Impulscursus
• Een bondgenotengroep voor en door studenten

Voor een up-to-date programma verwijzen wij u graag naar de website van de Hanzehogeschool.

Het symposium is bedoeld voor studenten/cliënten, docenten, studieloopbaanbegeleiders en decanen mbo, hbo en wo, medewerkers zorg en welzijn (o.a. verpleegkundigen, sociaal werkers, psychologen, psychiaters, trajectbegeleiders, casemanagers), familieleden en medewerkers arbeidsreïntegratie. Daarnaast is het interessant voor vertegenwoordigers van belangenorganisaties, managers, beleidsmakers en onderzoekers.

Locatie: Domstad te Utrecht.
Kosten: € 295,-; studenten/cliënten € 25,-

Aanmelden voor dit symposium? Stuur een mail te sturen aan mw. Karola Nap via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In september wordt de brochure met het definitieve programma van het symposium verstuurd.