Lettergrootte - +
Contrast - +

Masterclass ‘Inclusie op school? Zo doe je dat!’

Een toegankelijke school haalt alles uit de kast om te zorgen dat níemand buiten de boot valt. Hoe doe je dat in de praktijk? In onze vierde masterclass over inclusief onderwijs zijn wij te gast op ‘excellente school’ De Korenaar en vertellen Berdi de Jonge, directeur en Emiel van Doorn, medeoprichter en bestuurslid van stichting StiBCO hoe je ervoor zorgt dat álle leerlingen kunnen leren, ontwikkelen en participeren tijdens de lessen. Tijdens de masterclass zal onder andere het concept 'mediërend leren' worden besproken. Emiel heeft dit concept ontwikkeld en samen met het team van de Korenaar geïntegreerd in het dagelijkse handelen. Een belangrijk uitgangspunt bij mediërend leren is dat er geen kinderen zijn met een ontwikkelingsachterstand.

Leerkrachten, ouders, bestuurders, politici en beleidsmakers zijn van harte uitgenodigd voor deze masterclass. Hier kunnen zij ervaringen delen en met elkaar in gesprek gaan over passend én inclusief onderwijs op een reguliere basisschool in een gemêleerde wijk.

Programma 22 mei:

19.00 – 19.15 Welkom en introductie, Jose Smits, adviseur In1school en Disability Expert ANED.
19.15 – 19.30 Berdi de Jonge, directeur van De Korenaar, vertelt over haar school en hoe inclusief onderwijs gestalte heeft gekregen.
19.30 – 19.45 Matthijs Woertman, lid Jongerenpanel Zorg én Perspectief, vertelt over zijn eigen ervaringen als jongere met een beperking in het Nederlands onderwijs.
19.45 – 20.00 Pauze
20.00 – 21.00 Masterclass ‘Inclusie op school? Zo doe je dat!’. Emiel van Doorn vertelt hoe je inclusie op school kunt vormgeven. Hierbij komt het concept mediërend leren aan bod en ondersteunen de directeur en de leerkrachten zijn verhaal met praktijkvoorbeelden.
21.00 – 21.15 Discussie en afsluiting

Locatie: basisschool De Korenaar, Vitruviusweg 41, Eindhoven
Gratis toegang.

In de uitnodiging kunt u meer lezen over het programma.
Aanmelden voor de masterclass? Dat kan hier!

De masterclassreeks is een initiatief van platform In1school dat onderdeel uitmaakt van het programma onderwijs van kinderrechtenorganisatie Defence for Children en wordt gefinancierd door FNO. Voor de masterclassreeks wordt samengewerkt met het Jongerenpanel Zorg én Perspectief.