Lettergrootte - +
Contrast - +

Masterclass ‘Gedrag op school geen reden tot uitsluiting’

Kinderen met een beperking hebben recht op en behoefte aan goed onderwijs in de eigen buurt, samen met kinderen zonder een beperking. Veel leerkrachten en ouders onderschrijven dat ideaal van inclusie. Tijdens de masterclassreeks ‘Op weg naar inclusief onderwijs voor elk kind en elke leerkracht’ die het platform In1school organiseert op reguliere basisscholen die pionieren op dit terrein, wordt verkend hoe dit te realiseren.

Eén van die basisscholen is De Tuimelaar in Nieuw-Lekkerland. Deze basisschool werkt samen met andere basisscholen en het Samenwerkingsverband Driegang EC Rotonde aan de vorming van inclusieve scholen waarop in principe alle kinderen welkom zijn. Dit heeft geleid tot een veel lager percentage verwijzingen naar speciaal onderwijs.

Programma 28 maart:
Hoe kan de school kinderen met moeilijk gedrag begeleiden? Welke kennis is nodig, welke ondersteuning voor leerkrachten en welke samenwerkingsverbanden zijn noodzakelijk?

14.30 - 14.40 Welkom en opening, José Smits, adviseur In1school en Disabilty Expert ANED
14.40 - 14.50 Presentatie Nicolette van der Weide, directeur basisschool De Tuimelaar
14.50 - 15.00 Inbreng Lisa Verberg, lid van het Jongerenpanel Zorg én Perspectief, over haar eigen schoolervaringen als jongere met een beperking
15.00 - 15.30 Presentatie Ruud van Rijn en Piet Vogel, directie Samenwerkingsverband EC de Rotonde over de realisatie van inclusief onderwijs
15.30 - 16.00 Masterclass ‘Gedrag op school geen reden tot uitsluiting’, prof. Dolf van Veen, hoofd van het Nederlands Centrum Onderwijs en jeugdzorg, bijzonder hoogleraar Grootstedelijk Onderwijs en Jeugdbeleid aan de Universiteit van Nottingham en buitengewoon hoofddocent aan de Hogeschool Windesheim.
16.00 - 16.15 Pauze
16.15 - 17.30 Discussie en afsluiting

Leerkrachten, ouders, bestuurders, politici en beleidsmakers worden van harte uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan. Download hier de uitnodiging van de masterclass op 28 maart.

Locatie: basisschool de Tuimelaar, Raadhuisplein 1, 2957 RK Nieuw-Lekkerland
Gratis toegang.

Aanmelden kan via https://in1school.nl/aanmelden-masterclass

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met José Smits via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon 06 508 171 51.

De masterclassreeks is een initiatief van platform In1school dat onderdeel uitmaakt van het programma onderwijs van kinderrechtenorganisatie Defence for Children in wordt gefinancierd door FNO. Voor de masterclassreeks wordt samengewerkt met het Jongerenpanel Zorg én Perspectief.