woensdag, 15 mei 2019

Jaarcongres: van brede school naar kindcentrum

Jaarcongres: van brede school naar kindcentrum

Op woensdag 15 mei organiseert de brede school de 14e editie van haar jaarlijkse congres ‘Van brede school naar kindcentrum’. Thema: ‘Het gelukkige kindcentrum’.

Tijdens dit congres worden verschillende ontwikkelingen in onderwijsland besproken en wordt er gekeken naar de impact van deze ontwikkelingen op scholen en samenwerkingen. Zoals hoe samenwerken voor meer werkplezier kan zorgen voor medewerkers en meer leerplezier voor leerlingen. En hoe samenwerking kan worden ingezet in het kindcentrum voor het behalen van de beste resultaten. Ook wordt de vraag gesteld of passend onderwijs wel de goede term is. Kan het niet beter passende ontwikkeling worden genoemd?

Naast het plenaire programma zijn er 23 deelsessies, waar bezoekers in twee rondes uit kunnen kiezen. Zo is er een sessie over de financiering van het (I)KC en over hoe er vanuit een visie kan worden gewerkt aan een haalbaar plan. Ook komen innovatieve onderhuisvesting en betrokkenheid als kwaliteitsindicator van goede opvang en onderwijs voorbij in deze deelsessies.

Dit congres wordt speciaal georganiseerd voor iedereen die werkzaam is in of voor een brede school of kindcentrum in verschillende sectoren.

Wanneer: Woensdag 15 mei 2019
Waar: Beatrix gebouw Jaarbeurs, Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht.
Toegang: Aanmelden kan via de congres website .

Ga voor meer informatie over deze conferentie en het hele programma naar de website van het brede school congres. Bekijk direct een sfeerimpressie van het congres van vorig jaar.